Games4Impact – lad os gøre en forskel

Impact Games og Serious Gaming

I 1970 satte den dengang 16-årige Clarc C. Abt navn og form på spil-genren Serious Gaming.

Serious Gaming, spil hvis primære formål ikke er at underholde, har været centrum for mange studier (f.eks. fra danske Serious Games Interactive), men ordet har igennem især de seneste år mødt en del modstand. Serious Games lyder ganske enkelt kedeligt. Hvad end man lave reklame-spil (1), spil med politisk agenda (2), læringsspil (3), virtuelle miljøer (4), eller rekrutterings-spil (5), så er det fundamentalt at spillet nok har et andet formål end underholdning, men underholdning er en motiverende faktor!

De seneste år er ordet Games for Impact (eller Impact Games) blevet større. I 2019 kunne Game Awards således præsentere ”Games for Impact” som en selvstændig kategori

Games4Impact – Herningsholm laver Impact Games

Har du erfaring med at lave spil, grafik eller lyd? Vil du være med i en gruppe hvis formål er at udvikle spil indenfor genren Games for Impact? Her er din mulighed for at få erfaringer indenfor et frit udvikler-miljø.

En del af jer vil allerede være bekendt med programmering fra undervisningen, mens andre måske i højere grad har erfaringer fra derhjemme. Om du ønsker at udvikle spil sammen med andre, eller bare gerne vil sidde sammen, og have det sociale fællesskab og den faglige støtte, mens du arbejder på dit eget projekt, så er dette muligheden. Lad os få lavet nogle spil der kan være med til at bidrage til en positiv forskel i verden!

 

1: https://www.gamewheel.com/5-times-major-brands-used-ad-games-marketing-campaigns/

2: https://molleindustria.org/mcdonalds/

3: https://www.education.com/games/

4: https://www.labster.com/

5: https://www.americasarmy.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *